Na mijn studie/opleiding paardenwetenschappen en -management (Van Hall Larenstein & Wageningen universiteit), waarbij ik mij op paardengezondheid en –gedrag geconcentreerd heb, ben ik in 2012 met de opleiding tot hoefspecialist begonnen en in 2014 met succes afgestudeerd. 

csm_eipp-gmbh-logo_2c9026f5dd

Begin 2016 ben ik in Duitsland met een opleiding tot ‚Hufheilpraktiker’ begonnen en heb ik deze in het najaar 2017 met succes mogen afronden. Deze opleiding wordt gegeven door het Europees Instituut voor paardenfysiologie (E.I.P.P) met als opleidingslocatie een hoefkliniek, waar paarden met uiteenlopende hoefaandoeningen stationair behandeld worden.
Ik heb ervoor gekozen om nog een verdiepende hoefopleiding te volgen omdat ik van mening ben dat deze opleiding tot op heden één van de meest volledige en diepgaande opleidingen is die er bestaan. Bovendien vind ik het voor de professionalisering van het beroep belangrijk dat wij als hoefverzorgers goed opgeleid zijn. Doel is dat ik paarden(hoeven) nog beter kan begrijpen en op een algehele manier kan helpen gezond te worden en te blijven.

Naast de dagelijkse werkzaamheden onder het paard merkte ik gedurende de afgelopen jaren dat het doorgeven van kennis ook mijn aandacht trekt. Zo ben ik begonnen om verschillende hoefgerelateerde cursussen te gaan geven. Uiteindelijk is hieruit het ‘Hoef- fit’ concept ontstaan en wordt dit concept steeds verder uitgebreid en aangevuld.

Naast deze opleidingen heb ik mij gedurende de afgelopen 14 jaar door middel van cursussen in Duitsland op het gebied hoeforthopedie, stages bij hoefdeskundigen van verschillende stromingen, autodidactisch leren, en vooral een kritische houding tegenover het geleerde en mijn eigen werk geconcentreerd in het gezond houden en herstellen van hoeven en paarden in het algemeen. Lees hier meer over mijn aanzichten en visie waarop mijn werk.

lennart-mail

Start typing and press Enter to search