Bij een consult voor een hoefschoenenpasservice (ter plekke op uw locatie of op mijn locatie)  bespreken wij de doeleinden, behoeften, wensen en eisen van paard en eigenaar voor een passend paar schoenen.
We passen een aantal verschillende schoenen en bespreken de  voor- en nadelen van de verschillende merken en modellen. Als wij een schoen gevonden hebben die past kijken wij hoe het paard ermee loopt en hoe de schoenen blijven zitten.

Het grootste probleem bij de aankoop van hoefschoenen is dat schoenen op internet gekocht worden en deze later later niet goed passen of zitten en hierdoor gaan draaien, schuren of zelfs verloren worden. Bij het passen van hoefschoenen gaat het niet alleen om het opmeten van de juiste maat, maar ook bijvoorbeeld om het juiste model voor de specifieke hoefconditie en het bewegingspatroon van het paard te vinden.

Ik werk voornamelijk met een handvol geselecteerde modellen hoefschoenen, waarmee ik in de meeste gevallen in staat ben een goed passende schoen aan te meten. Ik ben van mening dat deze selectie van hoefschoenen op dit moment de beste hoefschoenen op de markt zijn. Het gaat hierbij om factoren zoals pasvorm, flexibiliteit, ondersteuning van het bewegingspatroon, gebruiksgemak en duurzaamheid.
Mocht geen van deze modellen passen bespreken wij welke andere modellen een optie zouden kunnen zijn.

Bij interesse in hoefschoenen of een hoefschoenenconsult kunt u contact met mij opnemen. Lees hier de voorwaarden voor een hoefschoenenconsult  

Start typing and press Enter to search