Hoefschoenen worden steeds vaker met groot succes ingezet. Gedurende de afgelopen jaren heeft er dan ook veel ontwikkeling op het gebied hoefschoenen plaats gevonden. Ze passen steeds beter, zijn voor meer disciplines geschikt en bieden  het paard meer comfort zonder de functionaliteit van zijn hoeven te veel te beïnvloeden.
Hoefschoenen zijn zeer breed inzetbaar, van het gebruik tijdens het recreatieve of sportieve rijden, voor de overgang van ijzer naar blote hoeven of voor het gebruik als therapieschoen bij bijvoorbeeld hoefbevangenheid en andere hoefproblemen.

In mijn praktijk werk ik vaak met een handvol modellen die zich in de praktijk als voor mij de beste in het veld hebben bewezen. De keuze van de desbetreffende hoefschoen is altijd afhankelijk van de individuele situatie, het paard en zijn eigenaar.
Graag kom ik ook naar u toe om de hoeven op te meten en optimaal advies rond verschillende mogelijkheden te geven. Voor een aantal merken en modellen ben ik dan ook in bezit van zogenoemde ‘Fit Kits’. Hiermee is het opmeten makkelijker en nauwkeuriger!

Om de juiste maat te kunnen bepalen meet u de hoef vlak na het bekappen (maximaal 10 dagen erna) op. De lengte en breedte zijn in eerste instantie van belang.

Start typing and press Enter to search