Vanuit het hoef-fit concept worden twee op elkaar opbouwende workshops (module I & II) gegeven die los van elkaar gevolgd kunnen worden. Om module II te kunnen volgen is het wel noodzakelijk om module I gevolgd te hebben of aantoonbare achtergrondskennis mee te brengen.

Module 1

Een theoretische hoeven workshop met diepgaande informatie over anatomie en fysiologie van de hoef en hoe deze het hele paard beïnvloeden.

Zo wordt er, onder andere door middel van aanschouwelijk en uniek beeld- en filmmateriaal, de opbouw en functionaliteit van de hoef besproken. Aan de hand van case studies worden de mogelijkheden en grenzen van een correcte hoefverzorging en -revalidatie verkend.

Alle facetten van hoef-en paardengezondheid komen aan bod, waarbij er uit inmiddels meer dan 12 jaar ervaring omtrent hoefgezondheid geput wordt.

.

.

.

Module 2

Een praktijk “hands-on anatomie” workshop (incl. bekappen)

In deze praktische workshop gaat het erom dat de deelnemers met behulp van alle zintuigen meer kennis over de opbouw en functionaliteit van het onderbeen en de hoef opdoen. Naast een korte theoretische herhaling beginnen we met een uitgebreide dissectie van het onderbeen,  de hoef en het isoleren van specifiek weefsel. Tevens worden de hoeven ook onder de pers gezet en doorgezaagd om een zo goed mogelijk beeld uit diverse hoeken te verkrijgen. Gevorderde groepen  krijgen tevens ondersteuning/tips in het bekappen (neem hiervoor contact met mij op). Dit is geen beginners cursus en het leren bekappen staat niet centraal/is niet de insteek van deze cursus!

Beide modules worden op een zaterdag gegeven en kunnen los van elkaar gevolgd worden. Om aan module 2 mee te kunnen doen is de voorwaarde dat eerst module 1 gevolgd is, dit omdat de modules op elkaar aansluiten. Heb je al eerder een door mij gegeven cursus gevolgd? Dan kan je meteen module 2 volgen (waarbij ook tijdens de theorie workshop veel nieuwe invalshoeken, beeld- en filmmateriaal aan bod komen en het zeker de moeite waard is om nog  een keer module 1 te volgen). Heb je  aantoonbare achtergrondkennis? Dan kan module 2 gevolgd worden  zonder module 1 eerst gevolgd te hebben (neem ook hiervoor contact met mij op).

De workshops zijn geschikt voor iedereen. Van paardeneigenaar tot -professionals. In het verleden hebben al diverse hoefspecialisten, therapeuten, dierenartsen en trainers deze workshops gevolgd.
De paardeneigenaar krijgt waardevolle inzichten in het gezond houden en krijgen van hun paard en leert een goede hoefgezondheid te herkennen en hoe deze gewaarborgd of hersteld kan worden.

Kosten per module zijn 125 euro incl btw, lunch en een reader.
LET OP: Zolang de coronamaatregelen van toepassing zijn wordt er geen lunch geserveerd! Wel koffie, thee, versnaperingen enz uiteraard.

Locatie: LD Hoefverzorging, Looiseweg 70, 6595PC Ottersum (tenzij anders aangegeven, check hiervoor de facebook evenementen van de specifieke cursus)

Aanmelden via info@ld-hoefverzorging.nl
(U ontvangt na aanmelding een factuur welke u binnen 2 weken dient te betalen. Na betaling is de aanmelding definitief).

Begin- en eindtijd van beide cursussen is 10.00-17.00 uur.

De datums en locaties voor de eerstvolgende workshops staan op facebook (evenementen)

Start typing and press Enter to search