Hoefverzorging
Hoefverzorging

Hoefverzorging/bekappen en hoefrevalidatie van paarden, pony’s en ezels bij bijvoorbeeld hoefbevangenheid, disbalansen, problemen van het hoefkatrolgebied, onverklaarbare gevoeligheden enz.

Meer informatie onder – hoefgezondheid – visie en werkwijze

Consultkosten zijn excl. reiskosten

Hoefschoenen
Hoefschoenen

Bij een hoefschoenenconsult (op uw of mijn locatie) bespreken wij de doeleinden, behoeften, wensen en eisen van paard en eigenaar voor een passend paar schoenen.

Meer informatie onder – hoefgezondheid – hoefbescherming

Consultkosten zijn excl. reiskosten en eventueel bijkomende kosten voor hoefschoenen

Second opinion
Second opinion

Het is mogelijk dat ik bij u langs kom om de hoefconditie te beoordelen en te bespreken zonder dat ik daadwerkelijk iets aan de hoeven doe. Soms is het handig om de visie van een tweede iemand te horen en te bespreken.

Meer informatie onder – hoefgezondheid – visie en werkwijze

Consultkosten zijn excl reiskosten.

Hoefcursus
Hoefcursus

Module 1: Een theoretische hoeven workshop met diepgaande informatie over anatomie en fysiologie van de hoef en hoe deze het hele paard beïnvloeden.

Module 2: Een praktijk “hands-on anatomie” workshop (incl. bekappen)

Meer informatie onder – hoefgezondheid – hoeffit workshops

Reiskosten:

Op aanvraag.

BTW

De genoemde prijzen zijn inclusieve BTW.

Werkgebied

Kerngebied is Zuid Gelderland, Noord Limburg en het Duitse grensgebied rond om Kleef. Voor hoefschoenenconsulten geldt een kleiner werkgebied van <25 km vanuit Ottersum.
Als u niet zeker bent of ik ook op uw locatie kom, neem dan even contact met mij op. U bent altijd ook van harte welkom om met uw paard naar mij toe te komen.

ALGEMENE VOORWAARDEN

Klik op de onderstaande links voor het downloaden van de algemene voorwaarden:

ld-hoefverzorging-1-01

Specifieke voorwaarden

  • Om een goede hoefgezondheid te kunnen waarborgen of te herstellen heeft het mijn voorkeur dat de te behandelende paarden het hele jaar door 24/7 op een geschikte plek buiten staan of waar hier naar toe wordt gewerkt.
    De meest belangrijke reden hiervoor is dat paarden ontwikkeld zijn om continu te lopen en verminderde doorbloeding in het onderbeen door lang op stal staan een negatieve invloed op de hoefgezondheid zal hebben.
    Mocht u meer uitleg hierover willen ontvangen, of twijfelt u of de huisvesting van uw paard de juiste is kunt u contact met mij opnemen.
  • Een regelmatige hoefverzorging is voor het gezond houden en herstellen van een goede hoefgezondheid van groot belang. Daarom houd ik over het algemeen intervallen van rond de 4-6 weken aan. De intervallen kunnen echter per individueel dier wel verschillen, afhankelijk van de algemene (hoef)gezondheid, de beweging die het paard krijgt en de ondergronden waar het paard regelmatig op loopt. Bij ernstige problemen kan het dan ook soms nodig zijn dat de hoeven op hele korte intervallen behandeld worden. Langere intervallen dan maximaal 6 weken tussen twee consulten komen in mijn praktijk in de regel echter niet voor, dit omdat langere intervallen de hoefgezondheid niet ten goede komen!
  • Om goed werk te kunnen verrichten heb ik een goede werkplek nodig. Dat betekent dus in de ideale situatie een droge plek met voldoende licht en een harde, vlakke ondergrond.
  • Voor mij en het paard zie ik het graag dat het dier eraan gewend is om goed hoeven te kunnen geven.

Start typing and press Enter to search